OTSONAATTORIN VUOKRAUS TURUN SEUDULLA

Hinta alkaen 20€ sis. ALV 24%

Otsonaattori noudettavissa Vuokraamo 24/7 noutopisteestä kellon ympäri!

Onko hajut ongelma?

Paha haju otsonointi

MEILTÄ SAAT OTSONOINNIN HALUTESSASI MYÖS KÄTEVÄNÄ PALVELUNA. KATSO LISÄÄ!

OTSONOINTI POISTAA HAJUT JA ALLERGEENIT

Otsonointi on tehokas ja turvallinen tapa poistaa epätoivottuja hajuja ja allergianaiheuttajia, kuten tupakan, eläinten, homeen, viemärin ja kalman hajua sekä ummehtuneisuutta.

Otsonointi poistaa epämiellyttävät hajut asunnoista, autoista, asuntovaunuista, veneistä yms. Otsoni ei sisällä mitään muita aineita kuin happea, eikä otsonikäsittelystä jää mitään kemikaalijäämiä. Rakenteiden sisällä olevaa hometta tai hajuja otsonoinnilla ei kyetä poistamaan vaan kosteusvaurion tai muun syyn vuoksi pilaantuneet materiaalit on aina uusittava. Tilat kannattaa kuitenkin otsonoida sen jälkeen kun kaikki vaihdettavat materiaalit on poistettu. Huoneiston pintoihin ja kalusteisiin tarttuneet hajut ja homeitiöt saadaan näin paremmin poistettua.

Otsoni tehoaa eloperäisiin, mutta ei epäorgaanisten yhdisteiden hajuihin. Mm. maalit, liuottimet ja parfyymit voivat sisältää ainesosia, joiden jättämiä hajuja ei saada poistettua otsonoinnin avulla. Otsoni saattaa myös reagoida joidenkin kemikaalien kanssa muodostaen uusia yhdisteitä. Otsoni ja käsittelyn aikana mahdollisesti syntyneet yhdisteet on aina tuuletettava kunnollisesti pois, ennen kuin tila otetaan käyttöön.

Otsoni muodostuu kolmiatomisista happimolekyyleistä, kun hengitettävä happimolekyyli sisältää kaksi atomia. Otsoni on voimakas hapetin, joka tuhoaa kaikkia tunnettuja home- ja hiivasieniä sekä bakteereja ja viruksia. Hengitettynä otsoni on haitallinen yhdiste, mutta oikein käytettynä otsonointi on turvallista. Otsonia tuotetaan käsiteltävään tilaan tietty aika, jolloin tiloihin ei pidä mennä. Otsonaattorin voi kuitenkin käydä sammuttamassa pikaisesti ja avaamassa ikkunat. Kunnollisen tuuletuksen jälkeen tilat ovat käytettävissä.

Otsonoitavassa tilassa ei saa pitää huonekasveja, eikä elintarvikkeita, jotka eivät ole jääkaapissa tai tiiviissä pakkauksessa. Verhoillut kalusteet ja tekstiilit yms. hajua imeneet tavarat kannattaa imuroida ja sijoittaa ilmavasti ennen otsonointia. Mikäli hajua on myös komeroissa, kannattaa niiden ovet jättää auki. Jos on epäilys, että käsiteltävässä tilassa on luonnonkumista valmistettuja esineitä tai niiden osia, on ne poistettava tilasta, sillä otsoni haurastuttaa luonnonkumia nopeasti. Muihin yleisesti käytettäviin materiaaleihin lyhytaikaisella otsonoinnilla ei ole havaittu olevan vaikutusta ja luonnonkumikin on nykyään harvinaista.

Otsonointi tehoaa parhaiten suljetussa tilassa, jossa ilmanvaihto on vähäistä. Asuntoja otsonoitaessa ilmanvaihto tulee siis sammuttaa kokonaan tai mikäli se ei ole mahdollista säätää pienimmällä teholle ja teipata ilmanvaihtoventtiilit huolellisesti. Otsoni on ilmaa raskaampaa ja huonetiloja otsonoitaessa laite on sijoitettava vähintään 1,5 metrin korkeudelle. Otsonin levittäytymistä käsiteltävään tilaan voi tarvittaessa tehostaa tuulettimilla. Hajunpoistoon tarvittava aika riippuu tilan koosta ja materiaaleista sekä hajun aiheuttajasta ja pinttyneisyydestä. Korkea lämpötila ja ilmankosteus vähentävät otsonoinnin tehoa. Homeen, tupakansavun ja eläinten hajun saa yleensä poistettua nopeasti, mutta esim. tulipalon aiheuttama haju tai kalman haju vaativat pidemmän ja vahvemman käsittelyn. Normaali käsittelyaika huoneistoissa on 1 – 4 vuorokautta.

VUOKRAA OTSONAATTORI

Otsonaattorimme tuottaa otsonia, joka riittää täydellä teholla noin 100-200 neliöisen asunnon otsonointiin. Pienemmällä teholla laite soveltuu hyvin myös autojen, asuntovaunujen, veneiden ja pienempien asuntojen ja mökkien otsonointiin. Veden otsonointiin laitteemme ei sovellu.

Tekniset tiedot:

Otsonin ulostulo: 7000 mg/h

Ajastin: 0-60min tai jatkuva

Käyttöjännite: 230V

Tehontarve: 98W

Mitat: 32 x 23,5 x 24 cm

Paino: 4kg

Fiksutekniikka Oy ehdot

OTSONAATTORIN KÄYTTÖOHJEET

– Poista tilasta elintarvikkeet, huonekasvit ja lemmikit.

– Imuroi hajua imeneet tavarat esim. tekstiilit ja sijoita ne ilmavasti.

– Avaa kaapit ja laatikostot.

– Sulje ilmanvaihto ja teippaa kaikki venttiilit ja aukot kiinni. Paras tulos saavutetaan, kun tila on suljettu ja ilmanvaihto on mahdollisimman vähäinen.

– Jos mahdollista sijoita laite vähintään 1,5m korkeudelle, koska otsoni on ilmaa raskaampaa.

– Tehosta otsonoinnin levittäytymistä tarvittaessa tuulettimilla.

– Kytke laite päälle ja poistu tilasta. Suuri otsonipitoisuus on terveydelle vaarallinen. Otsonaattorin voi kuitenkin käydä kytkemässä päälle ja sammuttamassa pikaisesti.

– Hajunpoistoon tarvittava aika riippuu tilan koosta, materiaaleista, hajun aiheuttajasta ja pinttyneisyydestä. Homeen, tupakansavun ja eläinten hajun saa yleensä poistettua nopeasti, mutta esim. tulipalon aiheuttama haju tai kalman haju vaativat pidemmän ja vahvemman käsittelyn.

– Suosittelemme pienemmissä tiloissa (autot, asuntovaunut ja veneet) noin 8 tunnin käsittelyä asetuksilla: 3.5g/h, 30min ajastuksella.

– Normaali käsittelyaika huoneistoissa on 1 – 3 vuorokautta

– Otsonoinnin jälkeen tuuleta tila kunnolla.

Remontoitavissa huoneistoissa tulisi hajun poisto tehdä siinä vaiheessa kun asunto on mahdollisimman tyhjä ja paljas, eli kun kaikki vanhat materiaalit on poistettu ja huoneisto siivottu. Uusia pintamateriaaleja ei kannata laittaa ennen käsittelyä, koska otsoni ei pääse vaikuttamaan tapetin tai maalin läpi yhtä tehokkaasti kuin paljaaseen pintaan.

Vuokrattua laitetta käytetään aina omalla vastuulla! Emme vastaa laitteen väärinkäytöstä aiheutuneista haitoista tai vahingoista.

Noutopiste

Vuokraamo 24/7

TUOTEKATU 3 B 16

21200 RAISIO

Noutopiste on avoinna kellon ympäri 24/7

Mietityttääkö jokin? Laita viestiä, niin olen yhteydessä ja katsotaan yhdessä miten voisin auttaa.

Kysyminen ei maksa tai sido mihinkään!

Fiksutekniikka Oy Janne Jalonen

T: Janne Jalonen